nieuws en activiteiten

Buiten spelen in de winter15 januari 2018

Buiten spelen in de winter

Op een kille winterdag naar buiten ... Je staat er wellicht niet direct om te springen. Want het is koud en straks worden de kinderen nog ziek. Nou, dat laatste blijkt dus onzin. Sterker nog, het is juist hartstikke gezond om in de winter naar buiten te gaan. 

Om je te overtuigen, hebben we wat redenen op een rijtje gezet:

Lees meer
Nieuwe wetgeving: wat verandert er?21 december 2017

Nieuwe wetgeving: wat verandert er?

Op 1 januari 2018 wijzigen de kwaliteitseisen voor de dagopvang en de buitenschoolse opvang. De wijzigingen verbeteren de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kinderopvang. Er komt bijvoorbeeld meer aandacht voor de ontwikkeling van kinderen en alle kinderen krijgen een mentor. Daarnaast wordt het peuterwerk geïntegreerd in de dagopvang. Dit betekent dat peuterwerk aan dezelfde, strengere kwaliteitseisen moet voldoen.

Lees meer
Recept voor heerlijke kruidnoten13 november 2017

Recept voor heerlijke kruidnoten

Samen met je kind kruidnoten bakken is leuk, leerzaam en lekker. Aan de slag dus!

Lees meer
Tweede Kamer stemt voor nog hogere kwaliteit en bereikbaarheid in kinderopvang22 februari 2017

Tweede Kamer stemt voor nog hogere kwaliteit en bereikbaarheid in kinderopvang

De Tweede Kamer stemde gisteren in grote meerderheid vóór twee wetsvoorstellen van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: het wetsvoorstel Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang en het wetsvoorstel Harmonisatie Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk. Hiermee erkende de Tweede Kamer tevens het belang van kinderopvang en peuterwerk voor de ontwikkeling van het kind.

Lees meer
Meer laden