OPVOEDTIP: GEZONDE VOEDING

Bij Kwink staat het belang en de ontwikkeling van uw kind voorop. Samen met u willen we zorgen voor een optimale opvoedingssituatie. Daarom geven wij graag enkele tips op het gebied van voeding. Heeft u nog aanvullende vragen? Stel deze gerust aan de pedagogische medewerker op uw Kwink-locatie.


TIPS VOOR THUIS

Betrek kinderen van jongs af aan bij het voorbereiden van de maaltijd. Laat hen bijvoorbeeld helpen met het boodschappen doen, tafeldekken, fruit en groenten wassen, snijden en in de pan roeren. Dit bevordert hun interesse in eten en vergroot hun zelfvertrouwen.

  • Leer een kind zo veel mogelijk verschillende dingen proeven. Geef niet op als uw kind iets de eerste paar keer niet lust. De smaak van uw kind is nog in ontwikkeling. Lust uw kind de 1e keer geen sperziebonen? Dan wil dat niet zeggen dat uw kind de volgende keer ook geen sperziebonen wil eten. Laat uw kind ook bij het voorbereiden rauwe dingen proeven.
  • Probeer van de maaltijd -zeker de avondmaaltijd- een gezellige tijd met z'n allen te maken. Neem de tijd en probeer kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij tafelgesprekken. Zo leert uw kind dat samen eten prettig is en meer is dan alleen eten.
  • Eet niet te laat en zoek naar regelmaat. De meeste kinderen hebben om zes uur echt honger. Hun lijf vraagt om een stoot energie. Krijgen ze die niet? Dan worden ze hangerig, huilerig of ronduit vervelend.
  • Beperk het aantal tussendoortjes zoals snoep en zoete dranken. Zorg dat er altijd fruit beschikbaar is en wen kinderen aan om water of thee (zonder suiker) te drinken.


MEER WETEN?

Hebt u nog aanvullende vragen op het gebied van gezonde voeding? Stel ze gerust aan de pedagogisch medewerker op uw Kwink-locatie.