VEELGESTELDE VRAGEN

Hebt u een vraag? Hieronder staan de meest gestelde vragen aan Kwink Kinderopvang. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met één van onze klantadviseurs via plaatsingen@kwink.nl of telefonisch via 0318 - 518036.

AANMELDEN, WIJZIGEN EN OPZEGGEN

Opzegging is mogelijk per willekeurige datum met een opzegtermijn van één maand. Een verzoek tot (gedeeltelijke) opzegging van de plaatsing kunt u uitsluitend schriftelijk of via Mijn Kwink – Ouderportaal indienen. Schriftelijk kan dit per post of per e-mail. U kunt deze richten aan:

Afdeling Klantadvies
Postbus 5367
6802 EJ Arnhem

of mailen naar de afdeling Plaatsingen

Zegt u (gedeeltelijk) op vanwege het verliezen van uw baan? Weet dat u de eerste zes maanden na het verliezen van uw baan nog recht heeft op kinderopvangtoeslag. Opzeggen is dus misschien niet nodig. Meer weten? Kijk hier voor een uitleg.

RUILMOGELIJKHEDEN

Wilt u vanwege vakantie of andere omstandigheden een vaste opvangdag van uw kind ruilen, dan kan dit. U heeft hier een heel kalenderjaar de tijd voor. Valt uw vaste opvangdag op een nationale feestdag, dan kunt u deze ook op een ander moment inzetten. Een soepele uitvoering van ons ruilbeleid hangt nauw samen met het tijdig doorgeven én het kunnen inplannen van kind(eren) en pedagogisch medewerkers.

PEUTEROPVANG EN PEUTERWERK

Voor de peuteropvang kunt u kinderopvangtoeslag krijgen. Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden staan op de site van Belastingdienst|Toeslagen.

Heeft uw peuter een VVE-indicatie? Dan bent u welkom bij het peuterwerk. Deze vorm van opvang krijgt subsidie vanuit de gemeente Veenendaal.

Kwink biedt twee twee peuteropvangarrangementen aan die verschillen in prijs en het aantal uren. Bij beide arrangementen zijn luiers, drinken en eten inbegrepen.

Peuteropvang, 40 weken
Uw peuter komt 40 weken per jaar, twee dagdelen van 3 uur naar de peutergroep. De dagdelen staan vast.
Per maand betaalt u hiervoor € 157,20, het uurtarief is € 7,86. Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u hiervoor kinderopvangtoeslag aanvragen. In dat geval betaalt de overheid met u mee. Het bedrag dat u uiteindelijk betaalt is daardoor lager dan de maandprijs zoals vermeld.

Peuteropvang, 52 weken
Uw peuter komt 52 weken per jaar, een dagdeel van 5,5 uur naar de peuteropvang. U bent vrij in het kiezen van de dagdelen. Per maand betaalt u hiervoor € 183,04, het uurtarief is € 7, 68. Als u aan de voorwaarden voldoet kunt u hiervoor kinderopvangtoeslag aanvragen. In dat geval betaalt de overheid met u mee. Het bedrag dat u uiteindelijk betaalt is daardoor lager dan de maandprijs zoals vermeld.

VVE
Heeft uw peuter een VVE-indicatie? U bent welkom bij het peuterwerk. Deze vorm van opvang krijgt subsidie vanuit de gemeente Veenendaal.