Bereken je netto kosten.

De netto kosten voor kinderopvang zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. Via Dienst Toeslagen kun je kinderopvangtoeslag aanvragen. Met onze rekentool kun je eenvoudig een proefberekening maken wat jouw netto kosten zullen worden.

KW_Iconen-website_bereken-kosten-blob-2de-kleur.png

Goed om te weten bij de volgende situaties:

Wil je gebruikmaken van ons peuterwerk maar heb je geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan kun je onze rekentool niet gebruiken. Bekijk de tarieven voor peuterwerk en hoe je je eigen bijdrage kunt berekenen.

Vul de rekentool altijd in met de gegevens van al jouw kinderen die opvang afnemen. Ongeacht of ze opvang afnemen bij Kwink of bij een andere aanbieder van opvang. Dit is belangrijk om te doen om een juiste en volledige berekening van jouw nettokosten te maken. Het percentage kinderopvangtoeslag dat je ontvangt voor jouw tweede kind (en volgende kinderen), ligt in de meeste gevallen een stuk hoger, waardoor de nettokosten relatief voordeliger zijn voor het tweede en volgende kind ten opzichte van het eerste kind dat kinderopvang afneemt. Het kind dat de meeste opvanguren afneemt is voor de kinderopvangtoeslag altijd het 1e kind. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Als je een 40-weken-arrangement afneemt en hiervoor de gegevens invoert in de rekentool zal de maandtermijn iets lager zijn dan dat je daadwerkelijk gefactureerd zal krijgen. Dit komt doordat wij bij een 40-weken-arrangement factureren in 11 termijnen, terwijl de rekentool rekent met 12 termijnen. Als je de maandtermijn omrekent naar een jaartermijn kom je uit op dezelfde totaalkosten.

Rekenvoorbeeld: je neemt op dinsdag en donderdag bso af vanaf 14:30 en je sluit een 40-weken-arrangement bij ons af. Jouw verzamelinkomen is tussen de € 78.372 en €81.886. De rekentool geeft dan aan dat je een factuur van € 298 zult ontvangen. Dit bedrag is gebaseerd op facturatie in 12 termijnen: € 298 x 12 = € 3.576 bruto op jaarbasis. Het 40-weken-arrangement facturen wij echter in 11 termijnen. Het factuurbedrag dat je daadwerkelijk van ons gaat ontvangen is € 3.576 gedeeld door 11 termijn = € 325.

In geval van co-ouderschap gelden er mogelijk andere regels/uitkomsten met betrekking tot kinderopvangtoeslag. Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij je graag door naar Dienst Toeslagen om jouw specifieke situatie te bespreken.

Omdat kinderopvangtoeslag inkomensafhankelijk is, moet je weten wat het jaarlijks verzamelinkomen is. Het verzamelinkomen is wat jij en een eventuele (toeslag)partner samen jaarlijks verdienen min alle fiscale aftrekposten. Je vindt het verzamelinkomen terug op de laatste voorlopige aanslag inkomstenbelasting. Je kunt het verzamelinkomen ook schatten door je bruto maandsalaris te vermenigvuldigen met dertien (twaalf maanden + vakantiegeld) en hiervan je eventuele hypotheeklasten af te trekken. Of maak een schatting op de website van de Dienst Toeslagen.

Kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Wanneer je een contract met ons hebt of afsluit, kun je deze toeslag aanvragen op de website van de Dienst Toeslagen.

Veelgestelde vragen.

Om kinderopvangtoeslag te ontvangen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld werken, studeren of in een traject zitten om werk te vinden. Lees alle voorwaarden op de website van de Dienst Toeslagen.

Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, ontvang je kinderopvangtoeslag als vergoeding voor de kinderopvangkosten en betaal je zelf een deel bij. Hoe lager het inkomen, hoe meer toeslag. Dit kan oplopen tot ruim 90 procent.

Deze vergoeding ontvang je altijd op je eigen bankrekening vanuit de Dienst Toeslagen. Zij maken dit nooit rechtstreeks naar ons over.

BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft enkele hulpmiddelen ontwikkeld voor ouders die uitleg geven over kinderopvangtoeslag.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag? Bel dan met de Belastingtelefoon op 0800 – 0543. Je kunt via dit nummer ook een afspraak maken met een van de adviseurs van de Dienst Toeslagen.

De kinderopvangtoeslag wordt door de Dienst Toeslagen rechtstreeks naar je eigen rekening overgemaakt.

KW_Iconen-website_kinderopvang-toeslag-blob-2de-kleur.png