Activiteiten bij Kwink.

Kinderen zijn nieuwsgierig, willen ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen. Daarom bieden wij hen gevarieerde en verrijkende activiteiten die aansluiten bij hun ontwikkeling. Zodat zij plezier hebben en geprikkeld worden om hun talenten te ontdekken. Een speciaal team bedenkt, maakt en regelt deze activiteiten. We werken daarbij vanuit de domeinen Ontmoet, Click, Experimenteer, Maak, Beweeg en Beleef.

Ontmoet.

Wie ben jij? Wat kan ik van jou leren? Wij stimuleren kinderen om anderen te ontmoeten. Zich met hen te verbinden, krachten te bundelen; binnen en buiten hun groep. Want door andere mensen te ontmoeten en samen te vieren, ontdek je beter wie je zelf bent en wat jouw plekje op de wereld is. Zo kun je in de toekomst met zelfvertrouwen de keuzes maken die horen bij het leven.

Lees meer over het domein 'Ontmoet' >


KO_524520_Iconen_activiteiten_def_Ontmoet-2.png

Click.

De ontwikkeling op het digitale vlak gaat enorm snel en overal kom je in aanraking met media. Door samen digitale spellen te spelen, ontwikkelen kinderen hun sociale en communicatievaardigheden. Ze leren samenwerken, kritisch denken en problemen oplossen.  

Lees meer over het domein 'Click' >


KO_524520_Iconen_activiteiten_def_Click-002.png

Experimenteer.

Spelenderwijs ontdekken kinderen hun technische vaardigheden. We stimuleren en moedigen de onderzoekende en ontwerpende houding van kinderen aan. Kinderen gaan zo creatief denken en innoveren, vernieuwende oplossingen verzinnen, kansen zien en originele ideeën bedenken.  

Lees meer over het domein 'Experimenteer' >

 


KO_524520_Iconen_activiteiten_def_Expirimenteer.png

Maak.

Kunst, theater en muziek zijn creatieve uitdrukkingen van ervaringen, emoties en andere kwaliteiten. Via dit domein laten we kinderen kennismaken met deze verschillende disciplines. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van creativiteit en expressie bij kinderen. 

Lees meer over het domein 'Maak' >

 


KO_524520_Iconen_activiteiten_def_Maak.png

Beweeg.

Voldoende bewegen is essentieel voor een gezond leven. Plezier beleven aan bewegen is het allerbelangrijkste voor het jonge kind. We proberen dit zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden in ons dagelijkse programma. Regelmatig bewegen is namelijk belangrijk voor de gezondheid en goede ontwikkeling van kinderen. 

Lees meer over het domein 'Beweeg' >

 


KO_524520_Iconen_activiteiten_def_Beleef-02.png

Beleef.

Buitenspelen is voor kinderen een kans om de omgeving te verkennen en avonturen te beleven. Het kind kan zijn fysieke grenzen testen, zich uiten, zijn zelfvertrouwen opbouwen en in de natuur spelen. Als kinderen buiten zijn, hebben ze meer ruimte en vrijheid voor grotere bewegingen zoals rennen, springen en gooien. Dergelijke lichamelijke activiteiten zijn goed voor de gezondheid, conditie en lichamelijke ontwikkeling van kinderen.  

Leer meer over het domein 'Beleef' >

 


KO_524520_Iconen_activiteiten_def_Beleef-01.png